e

9 Februari is er een Demonstratie op de Dam in Amsterdam tegen de Walvissenvangst.

Janet Mulder staat daar met andere mensen van Sea Shepherd, en andere zielen, die het roerend met elkaar eens zijn dat het tijd is om te stoppen met de jacht op walvissen.
Zij staan op de Dam, in Amsterdam, om mensen voor te lichten, en mensen vragen om de petitie’s te tekenen. Vanaf 10.30 uur zullen zij daar aanwezig zijn.

Dus mensen die in Amsterdam en in omstreken wonen, en dan in de buurt zijn, ga even bij ze langs om de petities te tekenen, en ze ‘n hart onder de riem te steken. Want samen staan we sterker.

In 1972 heeft de Canadees, Paul Watson, mede Greenpeace opgericht, die er onder andere op uit gingen, om o.a. de walvisvangst tegen te gaan, evenals de dolfijnenvangst, alswel op te komen voor het milieu, waar dat maar nodig is. Paul is beroemd geworden doordat hij als eerste mens, zijn lichaam tussen een harpoen en ‘n walvis zette. Daarmee trok hij wereldwijd de aandacht. Vijf jaar later in 1977 heeft hij de Sea Shepherd Conservation Society opgericht, aangezien Greenpeace zich niet meer bezighoudt met de walvisvangst noch de dolfijnenvangst wat voor Paul toch een van de grote peilers is waar hij zich totaal voor wil inzetten.

Sea Shepherd is ‘n internationale non profit organisatie, die als missie heeft om dieren te beschermen en te behouden evenals ecosystemen in de oceanen. Hun doel is een einde maken aan het afslachten van oceaandieren en het vernielen van hun leefomgeving.

Zij kunnen donaties gebruiken van mensen die achter hun acties staan.

Surf dan naar deze site : http://www.seashepherd.nl/images/stories/NL/Flyer_070512.pdf

De Seashepherd heeft sinds kort beschikking over 4 schepen, die ze allemaal inzetten om op te komen voor oceaandieren. Hiervan verslag te doen naar de buitenwereld, om zo te laten zien, wat er speelt, en dit wereldkundig te maken.

Hoe is het met Morgan, die nog steeds niet vrij is, maar in Spanje in gevangenschap leeft?

Sam Simon, die al eerder een schip heeft gegeven aan de Sea Shepherd, heeft samen met Ingrid Visser toegezegd, geld te willen investeren in de rechtzaak om Morgan vrij te krijgen. De orca Coalitie blijft vechten voor een duidelijke scheiding tussen organistaties die wilde dieren moeten helpen en rehalibilteren, en organisaties die commerciele belangen hebben bij het in gevangenschap houden van dieren. ‘ Morgan zit voorlopig vast op Tenerife. Gelukkig zijn er in Spanje ook dierenbeschermers die zich het lot van deze orka aantrekken, en ons gevecht daar voort willen zetten. We zullen Morgan in de gaten blijven houden en helpen waar we kunnen. Aldus de Orca Coalitie. Colitjft vechten voor een jke seiding tussen organisaties die wilde dieren moeten helpen en rehabiliteren, en organisaties die cële belangen hebben Bent u ook voor de vrijheid van Morgan, en voelt u zich ook machteloos? Dan kunt u iets doen :

Doneer middels de site: http://orcacoalition.org/iet in ge

Marjon

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s