Negentien jaar later

31 augustus 1997- 31 augustus 2016

Princess Diana

Als de dag van gisteren weet ik het nog precies. Wij waren onderweg van Servië naar huis al rijdend in de auto. Om 06.00 ’s-ochtends waren we net bij de Nederlandse grens, en hoorden we het nieuws op de radio, waarin vertelt werd, dat Prinses Diana was overleden, huh wat? WTF. Bij de eerste de beste benzinepomp stopten we om ’n krant te kopen, om te lezen, wat er gebeurt was. Maar niets op de voorpagina van geen enkele krant, verdwaasd liep ik die winkel weer uit. Wat was er toch gebeurt ?

Prinses Diana, ’n prinses als geen ander. Zo’n mooie vrouw, die het zeker niet gemakkelijk heeft gehad in het huwelijk met Charles, en met de Koningin Elisabeth. Twee prachtige zonen op de wereld gezet, en nu na haar scheiding, dan eindelijk een liefde te hebben gevonden, waarmee zij gelukkig was.Diana-Dodi-Al-Fayed

Al moest ze altijd op haar hoede zijn voor paparazzi. Dit kostte uiteindelijk haar leven. Die paparazzi die haar nooit met rust zouden laten, waardoor er ’n noodlottig ongeval plaatsvond in één de tunnels van Frankrijk.

Die dag staat in mijn geheugen gegrift, en zal ik nooit vergeten. Nee, ik ben niet koningsgezind, maar vond haar een intrigerende persoonlijkheid. Een mooie vrouw, die zo gegroeid was door dat huwelijk, wat absoluut niet gemakkelijk kan zijn geweest voor haar.huwelijk diana

Nu negentien jaar later, is het haar sterfdag.

In het NRC staat een stuk geschreven door Karin de Mik, over Linda Udo, die gelooft dat haar dood in scene is gezet, en dat ze nog altijd leeft. Er is ’n film over gemaakt.

Hier geloof ik niets van. Prinses Diana lijkt mij niet het soort moeder, die haar kinderen dit aan zou doen, om te faken dood te zijn, om zo haar leven als privé persoon, voort te kunnen zetten.

Maar men bedenkt wat af, met alle complottheorieën over allerlei zaken.

Het is en blijft ’n kwestie van geloven. Dat Prinses Diana indruk heeft gemaakt, op vele mensen, is duidelijk. Haar begrafenisstoet nooit zal vergeten, met haar zonen daar achteraan lopend. Hoe indrukwekkend was dat. De bloemenzee, allemaal dingen om nooit te vergeten.

diana uitvaart

princess-diana-memorial-service-9

Prinses Diana rust zacht.

Harrods-DiannaDodiMemorial2-646x350Death is a distant rumor to the young.

~Andrew A. Rooney ~

Marjon .

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s