Nederland is van #Ieder1 op 25 September 2016

Toen ik online vernam van het plan dat Nasrdin Dchar had gemaakt om ‘n parade te organiseren om het verschil te laten zien. Aangezien de politiek het niet doet, wij het moeten laten zien, dat we de verhuftering geen kans geven om blijven rondwaren.
nederland-is-van-ieder1
Werd er een dag gepland, 25 september, waarop we de zon bestelden, en gelijkgestemden samen vanaf de Bijlmer naar het Museumplein zouden lopen, om aan te geven, dat wij het samen moeten doen in deze samenleving, jong en oud, welke kleur je huidskleur ook is, welk geloof je ook aanhangt, we moeten het samen doen in de maatschappij, dus maak het verschil.
Groet elkaar weer, wanneer je elkaar ontmoet, knoop eens een praatje aan met een vreemde. Bekommer je om elkaar. Luister naar elkaar, en begrijp dat onze basis ‘n groot goed is.
Wij leven in ‘n land waar vrede is, waar men kan zijn wie hij wil zijn, en kan schrijven, zeggen tekenen wat hij/zij denkt.
Laten we trots zijn op Nederland, en laten zien dat wij het wel kunnen. En als Nederlanders zo samen het verschil kunnen maken.
Mensen die alleen maar haat kunnen zaaien, en hun vinger alleen kunnen leggen op punten waar het niet goed gaat, die kennen we maar al te goed. Ook weten wij wel beter, dan hier naar te luisteren, want het lost niets op.
De dag kwam, het was zonnig, en afspraken gesmeed, om samen met free huggers, de stoet te gaan lopen. Zo gezegd zo gedaan. Op naar het station Amsterdam Amstel, wij moesten rennen om de overstap te halen, maar wij waren ruimschoots op tijd, en zaten prinses heerlijk in de zon, te genieten. Op gegeven ogenblik zag ik ‘n dame met ‘n Geel Tshirt
” Nederland is van #Ieder1‘ En zei vertelde ons dat we ons aan de andere kant van het station moesten zijn, om zo aan te sluiten bij de stoet, die ging komen.
13a
Nadat onze Amsterdamse vrienden zich bij ons hadden gevoegd zijn we naar de achterkant gelopen alwaar overal gele ballonnen, vrolijke en gezellige mensen waren, die maar wat graag geknuffeld wilde worden.
Toen we hoorden dat de stoet er aan kwam, stond ik met mijn telefoontje vooraan, en wilde een brassband filmen, maar ik zag dat Nasrdin Dchar aankwam lopen, en zag aan zijn houding dat hij in alle bescheidenheid in aww was van al die mensen die op de been waren. Ik kreeg er kippenvel van. Wat ‘n mooie ziel is hij toch, en was blij dat ik ‘t gefilmd had.
Gewapend met ‘n bord, waarop Free Hugs duidelijk zichtbaar was, stapten wij de stoet in, en knuffelden links en rechts liefhebbers, en heb er velen vastgelegd.
40a
Achter ons liep een band, die geweldige muziek speelden, en waardoor de stemming opperbest was. Het was waanzinnig. Het was opvallend te zien hoeveel mensen in raamkozijnen stonden, en ons filmden. Zelfs oudjes stonden op het dak van hun te huis, en zwaaiden met zakdoeken.
65a
Waarom liep men niet mee? Het leek alsof zij opgesloten zaten op kleine balkonnetjes, terwijl de boodschap toch zo duidelijk was. Liefde, wat de wereld nodig heeft, en zeker ook Nederland, is liefde.
Warmte aardigheid, een aardig woord, begrip voor elkaar. Interesse, even een praatje, even een gebaar. om een verschil te maken.
Hoe mooi kun je het hebben in Nederland?
Toen we op het Museumplein aankwamen, stroomde het plein vol, alweer een kippenvel momentje, en heb vele vele mooie mensen geknuffeld.
128a
Zelfs een dame uit Costa Rica die zei :” Dit heb ik zo nodig ” En we bleven elkaar maar vasthouden. Het maakt zo ‘n verschil !
En het kost niets. Toen werd er op het podium gesproken, en gingen er arabische mensen zingen, waardoor er een gevoelige snaar bij mijn vrienden werd geraakt. Het was mooi, en indrukwekkend, vooral de jonge violiste, die geweldig speelde en daarna een Arabisch lied zong. Mijn Syrische vriend was in awww…
150a
Hoe kon dat, en zij vertelde aan Erik Couton, dat zij zo’n voorliefde had voor deze muziek, dat zij de taal had geleerd door het nummer wel 10000 x te beluisteren.
162a
Wat ‘n kanjer, het klonk geweldig.
Toen kwam er een jonge dame die het debat festival had gewonnen, en zette uiteen waarom zij hier was, en hoe zij vond dat we verder moesten.
165a
Daarna kwam een vriend van Nasrdin Dchar, die ‘n prachtig betoog had, dat mij tot tranen roerde,en wat ik vertaalde aan mijn Syrische vriend.
145a
169a
Nasrdin was onder de indruk, en benadrukte nogmaals waarom hij dit had opgezet.170a
De Dj Stef ging aan het werk.
Toen trokken de wolken zich samen, en begon het ‘n beetje te regenen. Ik moest naar de toilet, en samen met Monique gingen we opzoek naar ‘n plek, en liepen ons de rambam, maar uiteindelijk vonden we ‘n cafe, waar we eindelijk even konden plassen.
174a
Toen we terugliepen naar het veld, stroomde dat leeg, omdat de druppels dik waren, en het er naar uitzag dat ‘t niet op ging houden. Wat triest zeg.
Wij hielden het ook voor gezien, want ik ging mijn lijf ook aardig voelen. Wij werden begeleid naar de tram, en namen afscheid van de lieve mannen.
Op het station hebben we wat gegeten, en gingen toen op huis aan.
Wat ‘n geweldige dag was dit. Wat ‘n emotie, wat ‘n mooie mensen. Hopelijk zijn er vele zaadjes gezaaid.
Veel liefs
Marjon.
178a
En ik was nog op ‘t 8 uur journaal & werd geïnterviewd door SBS6
Dank voor ‘t lezen allen 😀
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s