Opzoek naar de Architect van Valkenboskade 520 te ‘s-Gravenhage

Ik fietste op 9 februari voor de zoveelste keer over de Valkenboskade, en in eens viel mijn oog op dit pand aan de overkant van ‘t water. Het is in renovatie, maar wat ‘n schitterend pand, en het maakte mij nieuwsgierig, naar wie dit prachtige pand heeft ontworpen.

Bij thuiskomst ben ik op het internet aan ‘t zoeken gegaan, maar kon er niets over vinden. Toen heb ik de Gemeente Den Haag opgebeld, om navraag te doen. Ik kon een afspraak maken bij inzage bouwtekeningen van Den Haag, en dan kreeg ik ‘n uitnodiging, om deze te mogen komen bekijken. Wat leuk om in de geschiedenis van dit pand te duiken. Ik had op 13 maart j.l. een afspraak, en moest mij melden in het Atrium bij de Kavelwinkel. Of ik wel op tijd wilde zijn, want ik kreeg maar 1 uur de tijd om in deze papieren te neuzen. Uiteraard was ik op tijd, want ik was heel erg nieuwsgierig. Beneden gekomen, noemde ik mijn naam, en er werd een kartonnen doos tevoorschijn gehaald, met daarin ‘n map, met alle papieren over dit pand. Dit mocht ik allemaal lezen, en ik mocht ook foto’s maken. Uiteraard heb ik mijn camera meegenomen !

Hier is de geweldige tekening, van de voorkant van ‘t pand. Nergens wordt gerept over ‘n Architect, maar op deze laatste tekening staat de naam ‘ Hellendoorn’ . Prachtig dat oude handschrift ook, en de originele tekening van die tijd. Ik heb op ‘t internet gezocht naar ‘Hellendoorn’ Architect en dit is wat ik kon vinden :

Ik neem aan dat dit dezelfde Architect is geweest, al staat er niets over ‘t pand aan de Valkenboskade in deze stukken. Wat ‘n prachtige Villa heeft hij ontworpen, en hij heeft nog meer moois gebouwd, al staat niet alles meer. Wat ‘n ontzettend leuke zoektocht vond ik dit.

Ik wilde dit graag met jullie delen.

Lieve groeten,

Marjon

Home is not where you live but where they understand you.

~ Christian Morgenstern ~

It takes hands to build a house, but only hearts can build a home.

~ Author Unknown ~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s